Meer weten?

Mulier instituut

Heb jij affiniteit met sport? En wil je impact maken op de sportwereld in Nederland? Dan is Het Mulier Instituut de perfecte werkgever voor jou!

Over Het Mulier Instituut

Het Mulier Instituut is in 2002 ontstaan als een bundeling van het sociaalwetenschappelijk sportonderzoek van het onderzoeksbureau Diopter. Wat een samenwerking is tussen Janssens & Van Bottenburg, de Universiteit van Tilburg, de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam. De afgelopen tijd is de aandacht verschoven van academisch georiënteerd onderzoek naar (wetenschappelijk verantwoord) beleidsondersteunend onderzoek.

De naam ‘Mulier’ komt van W.J.H. (Pim) Mulier. Dé pionier van de Nederlandse sport. Hij richtte de eerste hockey-, voetbal- en bandyclub op in Nederland. En was ook één van de initiatiefnemers van de Elfstedentocht en Nijmeegse Vierdaagse. Hij stond aan de basis van de oprichting van de atletiekunie (KNAU), de voetbalbond (KNVB) en de internationale schaatsunie (ISU). Iemand die dus veel voor de Nederlandse sport heeft betekend. 

Het Mulier Instituut is vandaag de dag een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Ze werken op project- en programmabasis samen met universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen (als RIVM, SCP en CBS), koepelorganisaties (als VSG en NOC*NSF) en het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Hun gezamenlijke doel is om sport & beweging te stimuleren en de sportsector te versterken. Dit doen ze door o.a. kwalitatief hoogstaand sportonderzoek uit te voeren en data te verzamelen over de Nederlandse sportsector. 

Werken bij Het Mulier Instituut

Het Mulier Instituut is een professionele organisatie die constant in ontwikkeling is. Je vindt hier een stimulerende en uitdagende werkomgeving, waar je samenwerkt met onderzoekers en scientists die allen een grote affiniteit met sport hebben. Het Mulier Instituut kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling afgestemd op die van het universitair onderzoek en onderwijs.

Openstaande vacatures

Data Scientist

Ben jij een ‘data science advocate’ met ruime programmeerervaring en leidinggevende capaciteiten? En wil je je interesse in sportonderzoek en -beleid combineren met een uitdagende functie met veel ontwikkelmogelijkheden en ruimte voor eigen inbreng?

Meer weten?